Συνεργασία Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μαλεβιζίου με Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για θέματα στήριξης προσφύγων

H στήριξη αιτούντων άσυλο, αναγνωρισμένων προσφύγων και δικαιούχων προσωρινής προστασίας, σε θέματα που αφορούν την κοινωνική ένταξη και την εργασιακή απασχόληση ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μαλεβιζίου στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας του ΔΟΚΑΠΠΑ Μαλεβιζίου με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε μία εκτενή ενημέρωση του προγράμματος ReA-Refugee Assistance της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε ωφελούμενους του Κέντρου Κοινότητας για την υποστήριξη που μπορούν να έχουν μέσω του προγράμματος. 

Οι παροχές του προγράμματος περιλαμβάνουν ειδικότερα την παροχή βοήθειας προς ένταξη στην αγορά εργασίας, στήριξη σε πάσης φύσεως ζητήματα για διαδικασίες σχετιζόμενες με άτομα προσφυγικού προφίλ, υποστήριξη με τυπικές διαδικσίες δημοσίων φορέων και εν γένει ζητήματα βιοπορισμού, παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής σχετικής με την αγορά εργασίας και την απασχολησιμότητα, καθώς και επιμορφωτικές δράσεις για ωφελούμενους και παρόχους υπηρεσιών. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 – 16:00 μμ. στο γραφείο της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Τριφύτσου 2, 2ος όροφος, Πλατεία Κορνάρου και διερμηνεία παρέχεται σε Ουκρανικά, Αραβικά, Φαρσί, Αγγλικά και Γαλλικά. Για πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού (είτε ραντεβού δια ζώσης, είτε τηλεφωνικό ραντεβού), μπορεί το ενδιαφερόμενο κοινό να επικοινωνήσει μέσω του e-mail anherrea9@gmail.com, καθώς και στο τηλέφωνο 2810364250, -251.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί